- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş

- 11 Kasım 2018, Pazar 0:54
- A-
- A+
- 993 kez okundu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni sistemde bürokrasinin azaltılması ve sistemin hızlı çalışmasına yönelik yaptığı çağrının ardından kamu personeline yönelik kriterler için düğmeye basıldı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın da içerisinde yer aldığı çalışma kapsamında kamudaki insan kaynakları detaylı analiz edilecek.
HİZMET-PERSONEL-ÜCRET
Mevcut kamu personeli insan kaynağının etkin kullanılması için, sıkıntılı olduğu tespit edilen ‘hizmet-personel-ücret’ mekanizmasının yapılandırılması gündemde. Yeni çalışma kapsamında, kamu personeli bilgi sisteminin daha önce başlayan çalışmaları öncelikle tamamlanacak. Oluşturulacak bu altyapıyla her personelin bilgi ve beceri düzeyleri tespit edilecek ve sisteme aktarılacak. Hizmet içi eğitimlerle birlikte bilgi ve beceri düzeyinde olası eksiklikler tespit edilerek eğitimler verilecek.
Bu kapsamda Yeni Ekonomik Program’da da yer alan ‘kamuda esnek çalışma’ için yeni modeller geliştirilecek. Kamuda çalışanlarının becerilerinin yanı sıra ‘yetenek’ ölçümleri de yapılacak. Bürokrasinin azaltılması ve kamuda iş ve işlemlerin hızlandırılması için yapılacak düzenlemenin ardından ödül ve performans sistemi hayata geçirilecek. Bu sistemde de etkinlik ve verimlilik analizleri her bir kamu görevlisi için ayrı ayrı yapılacak. Kamu personelinin verimliliği ve başarılarına göre ödüllendirme sistemi hayata geçirilecek. Tüm bu çalışmalar 2019 yılı sonuna kadar tamamlanacak.
Hurriyet






Etiketler: Kamu Kamu çalışanı Performans verimlilik Başarı Kamuda ödül ve performans sistemi Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları
HABERE YORUM YAZIN

-
Rize'de STK Başkanları ve Bürokrasi, Manav ve Köfteci Kurdelesi Kesmek İçin Yarış içinde !..
-
İsmini Kendir'den Alan Kendirli Beldesi, Kenevir Üretimine Hazır !
-
Çayın Başkenti Rize'de ,10 kişilik temizlik işi için 12 bin 571 Kişi Başvuruda Bulundu !..
-
2018 Yılı Faaliyet Raporu Rize İl Genel Meclisi Tarafından Kabul Edildi
-
Uçakta Cep Telefonunu Kapatmayanlar Şimdi Yandı ! 2 bin 124 TL Ceza
-
Emekliye 3.376 TL avans | Mevcut emekliler de yararlanabilecek...
-
Ajans’tan Rize MÜSİAD’da Bilgilendirme Toplantısı
-
Kalender: Sendika Nedir?